Chamonix – sol, skidåkning och bra mat!

Alla som känner mig vet att jag i grunden är rätt skeptisk till allt som har med arrangemang i Frankrike att göra och det var med blandade känslor som jag färdades mot alpbyn Chamonix i Mont Blancs skugga.

Som bekant för en del så åker jag inte heller skidor och då kan man verkligen fråga sig vad jag hade där att göra?

Men vi på AIE hade såklart tänkt till, eminenta kollegan och skidåkerskan Helena var med på samma resa varvid ansvarsfördelningen blev ganska tydlig. Helena höll i allt som hade med skidåkningen under dagarna att göra och jag tog omärkligt över ansvaret i samband med afterskin.

Nåväl, vid ankomst började det bra med fantastiskt trevlig personal och riktigt bra rum på hotel Morgane. Vädret var dessutom på topp och vi njöt av årets första lunch utomhus.

All gästernas skidutrustning hade transporterats från hyrbutiken till hotellet så det var bara lite småjusteringar vad gäller pjäxor som behövde göras. Snabbt gjort och sedan middag på Munchie. Grymt bra crossover i svensk regi.

Kvällen fortsatte på les caves som hade på bra lounge känsla och snabb service.

Fredagen bjöd på strålande sol och gästerna var överlyckliga efter en perfekt dag i backen.

Afterskin, well, det är bra drag på afterskin i Chamonix:-)

Middag på Cabane de Praz några minuter utanför byn. Snyggt och god mat men lätt stressade servitörer.

Inte helt otippat forsatte kvällen ännu en gång på les Caves!

Många rätt trötta på lördagen men ett supertappert gäng tog sig upp på berget. Kan inte garantera att alla gjorde så många åk men till backen (och backrestaurangen) tog sig de flesta trots lite sämre väder med framför allt dålig sikt.

Högt ställda förväntningar på kvällens restaurang som har en stjärna i guide Michelin. Tyvärr så visade sig Brasseriet på Morgane utan att vara dåligt vara det sämsta kortet i leken.

Säga vad man vill om Frankrike men Chamonix levererar!

Fantastisk skidåkning, jättebra restauranger, grymt uteliv, bra hotell och hyfsat kort transfer till och från flygplatsen!

Jag åker gärna tillbaka så ickeskidåkare jag är:-)

Chamonix

Chamonix – Fantastisk skiddag i Brévent – Flégère

Chamonix

Chamonix – La Cabane des Praz

Chamonix

Chamonix – paus i solen!

//Jörgen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *