Landegod fyr

Höstmys, högsommarvärme och späckhuggare!

Hösten är äntligen här!

Krispig, mysig och färgglad.

I Vaxholm där vi bor vaknar jag ofta av att kryssningsfartygen låter sina mistlurars hesa bröl ljuda genom dimman i dentidiga morgonen. Det är tidigt innan solens strålar skrämt bort de fladdrande slöjorna av fuktig natt över ett gråsvart hav.

 Jag gillar verkligen att vara hemma vid den här tiden på året men ännu bättre är att få vara både hemma och komma bort!

Första veckan i oktober åker vi till Dubai för första gången den här säsongen, snacka om att förlänga sommaren!

Dubai är verkligen perfekt från oktober till slutet av april, sjukt vädersäkert och massor att göra. Den här gången inleder vi med hav!

Gästerna skall ut på en katamaran för att njuta av en lugn segling, bad och en sjukt bra BBQ och allt detta med stadens mäktiga skyline i fonden.

Just den här båten som vi ska ut med den här gången har dessutom en himla skön besättning som alltid hittar rätt musik och blandar supergoda immiga drinkar!

Självklart skall vi ut i öknen också! Det blir en privat, väldigt viktigt att det är en privat, safari ut i det karga men vackra ökenlandskapet öster om staden. Kvällen avslutas med en god middag, magdans, hennatatuering, falkshow och kameler J

I november så blir sommaren ännu längre med bland annat en sväng till Florida, Miami Beach.

Förutom klimatet så ser jag verkligen fram emot djuphavsfisket och härliga, möra köttbitar. Blir inte dumt att hänga på några barer heller!

Höstens höjdpunkt hitintills blir dock svårslagen!

Kollega Anders var i Bodö som ligger strax söder om Lofoten i början av september och maken till resa har vi inte varit med om på länge.

Fantastiskt väder med strålande sol och långt över 20 grader på dagarna och ljumma nätter med ett spegelblankt hav!

De bodde på Landegod fyr som ligger längst ut i havsbandet med en magisk utsikt mot Lofotväggen i norr och öppet hav i väst. Grymt brafiske, oförglömlig natur, mat på en oerhört hög nivå och kanske bäst av allt, en familj späckhuggare hälsade till allas glädje på dem den första kvällen när de satt i de vedeldade badbaljorna precis vid vattnet. Få förunnat att få uppleva och sannerligen ett minne för livet!

Kolla in bilderna så förstår ni vad vi menar J

Landegod fyr

Landegod fyr

11140304_971196179588686_561164504488948369_n

Späckhuggare

Späckhuggare

12011341_971089496266021_4637522268014389884_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *